Städa toalett | Våra städtips för toaletten

Städa toalett - tråkigt men viktigt. Här får du städtips för toaletten från professionella städare. Vilken utrustning behövs, vilka medel bör användas, mm.

Vikten av att städa din toalett grundligt

Toaletten är – av förklarliga – skäl det område i din bostad där mest bakterier samlas och där man således måste vara extra noggrann vid städningen. Att städa toaletten är något som man kan göra lite oftare än vad man gör vid andra områden i bostaden. En ren toalett minskar risken för sjukdomar och dessutom så är en ren sådan väldigt inbjudande. Om du tänker dig en smutsig, ingrodd toalett så är det ingen vacker syn, eller hur?

Ser man toaletten och den generella städningen hos vanligt folk så finns det dock mer att önska. Många gruvar sig inför projektet, skjuter upp det och slarvar då man väl tar sig tiden. Något som är lätt att förstå i och med vilket område det handlar om – men det får inte fungera som någon ursäkt. Det behöver inte vara så avancerat att städa en toalett och det finns hjälpmedel som gör detta mindre äckligt. Vi tänkte visa ett effektivt sätt som du kan använda dig av och som garanterat fungerar.

Du behöver detta:

 • Toalettrengöring
 • Gummihandskar
 • Allrengöringsmedel
 • Tandborste
 • Toalettborste
 • Papper

 

Så här gör du:

 • Börja med att ta på dig gummihandskar och spraya därefter toaletten med allrengöringsmedel. Var noggrann och jobba från toppen till botten. Låt medlet dar in och verka.
 • Fäll upp locket och hitta kanten där vattnet kommer då du spolar. Ta förpackningen med toalettrengöring och applicera innehållet längs hela kanten – på insidan.
 • Ta papper (det fungerar med vanligt toalett- eller hushållspapper) och torka ren toaletten. Släng detta separat i en soptunna. Var inte snål med papper – byt ofta för bäst resultat.
 • Nu är det dags att använda tandborsten för de ställen som är svåra att komma åt – exempelvis längs kanten på insidan av toaletten och nere vid silikonkanten vid golvet.
 • Ta toaborsten och skrubba rent på insidan.
 • Spola toaletten och du är klar.

 

Se till att de handskar som du använt antingen kasseras eller exkluderas enbart till framtida toalettstädningar. Du vill inte använda dessa då du gör rent i exempelvis köket. Detsamma gäller – naturligtvis – tandborsten. Märk den så att inga olyckor sker.

 Städa toalett

Alternativa städtips för din toalett

Där hade vi ett exempel på en standardstädning av toaletten. Ett sätt som är effektivt – men som sker med hjälp av ganska starka medel och kemikalier. Det finns även andra sätt för att rengöra toaletten och där man inte behöver använda så starka medel.

Ett bra tips är att du fyller en sprayflaska med 24 % Ättika och att du försöker göra det till en rutin att spraya toan varje kväll innan du går och lägger dig. Den här metoden håller din toalett ren, fräsch och fri från avlagringar. Då och då så kommer du ändå att få genomföra en mer omfattande rengöring – men med hjälp av den här enkla kvällsrutinen så behöver den inte ske lika frekvent. Här jobbar du i ett förebyggande syfte.

Ett annat städtips för din toalett är lite mer udda och innebär att du häller ut en flaska Coca-Cola (!) i toaletten och låter vätskan dra in i ungefär två minuter. Häll överallt och se till att varje yta täcks. Ta därefter din toaborste och gnugga överallt innan du spolar. Du kommer att se att all smuts, alla avlagringar och allt fett är spårlöst borta.

Det senare tipset kanske inte är det som du bör använda som din ordinarie metod för att rengöra toaletten. Coca-Cola-rengöringen kan dock vara ett utmärkt komplement att använda dig av de gånger du vill ha en fräsch toalett men inte har tiden att städa så grundligt.

Få hjälp med städningen

Bor du i Stockholm eller någon närliggande stad som Uppsala, Västerås, Örebro eller Gävle och behöver hjälp med städning? Kontakta oss så hjälper vi dig! Vi erbjuder alla typer av städtjänster.

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
25 Sep 2017