Flyttstädning av källare | Städa biutrymmen

En flyttstädning är ett stort projekt som du behöver tänka över och lämna tid för när du planerar flytten. För oss som är proffs tar det ungefär en dag att städa boutrymmena i en normalstor villa, och är du ovan vid storstädning och till exempel inte har rätt produkter och material hemma när du påbörjar flyttstädningen kan det ta betydligt längre tid.

”I en normal flyttstädning från en städfirma ingår vanligen inte biutrymmen som källare, utan endast själva boytan. Du kan dock alltid lägga till dessa utrymmen mot en extra kostnad och verkligen få en komplett flyttstädning”

I överlåtelseavtalet du skriver med köparen, som så gott som alltid är upprättat av mäklarfirman, står det att du är skyldig att genomföra en flyttstädning och vad som ska ingå i den. Du behöver rengöra hela huset, inklusive biutrymmen som källare, vindsförråd och garage. I en normal flyttstädning från en städfirma ingår vanligen inte dessa biutrymmen, utan endast själva boytan. Du kan dock alltid lägga till dessa utrymmen mot en extra kostnad och verkligen få en komplett flyttstädning. I en villa där källaren är inredd räknas den dock självklart som boyta och ingår i
flyttstädningen. Dock blir ju själva boytan också större och påverkar priset.

Inte lika stora krav på biutrymmen

Vill du städa källare, garage och så vidare själv så kan det vara bra att veta att det generellt inte ställs lika höga krav på dessa utrymmen som på själva boytan. Inte sällan är ett källargolv av ren betong, och medan det såklart ska dammsugas och se rent och snyggt ut i källaren, så är det ingenting som behöver ta särskilt lång tid att få till. Finns det källarfönster ska de så klart rengöras, men du behöver inte putsa dem lika noggrant som fönstren i bodelen av huset. Fläckar och dylikt ska dock naturligtvis tas bort.

Vill du ha hjälp med städningen av källaren så blir det en extra kostnad, men vi väger så klart in att källarstädning inte är lika omfattande som städning av boytan. Det är dock mycket viktigt att du kontaktar oss i god tid innan städningen och berättar vilka extra utrymmen du vill ha hjälp med, hur stora de är och hur förutsättningarna ser ut. Städningen måste kunna utföras inom rimlighetens gräns, till exempel kan vi inte totalsanera en källare eller ett garage som inte städats på flera år.

Vad gäller i lägenhet?

I en lägenhet ser det ungefär likadant ut. Oftast hör ett vindsförråd eller ett källarförråd till lägenheten, och du är skyldig att se till att förrådet städas och ser rent och snyggt ut. Samtidigt gäller ju detsamma där: golvet är antagligen av betong, tegel eller kanske av grova träplankor, och antagligen finns inget fönster till förrådet. Det handlar om grovrengöring, att se till att skräp plockas bort och att man avlägsnar damm från golv och eventuella hyllor och liknande.

Om du vill kan vi hjälpa dig att tömma källarförrådet och köra skräp till återvinningen. Detta är dock något som tar mycket tid så det är viktigt att du kontaktar oss i god tid även om detta. Annars är ett bra flyttips generellt att ta hand om vinds- eller källarförråd i god tid innan flytten. Rensa ut det som ska slängas och packa resten i kartonger som du förvarar i lägenheten. På så sätt slipper du bekymra dig om förrådet på själva flyttdagen, vilket kommer att kännas som en lättnad.

Vi hjälper till med det mesta

Du är så klart alltid varmt välkommen att kontakta oss med frågor om vad som ingår i en flyttstädning och inte. Vi är en flexibel och lösningsorienterad städfirma, och vårt mål är alltid att du som kund ska bli så nöjd som möjligt med våra tjänster. Kontaktar du oss bara i god tid innan flytten så kan vi hjälpa dig att hitta en lösning som garanterar att både du och den nya ägaren till bostaden blir nöjda!Känn dig lugn inför flytten – vi tar hand om städningen!
8 Jul 2019