Hårdare krav på flyttstädning i Stockholm jämfört med övriga landet

Alla känner vi väl till den bild av Stockholm som sägs vara den generella ute i landet; snobbiga och stressade människor som inte vet hur man sköter en motorsåg och tappar koncepterna helt så fort det fallit en centimeter snö. Egoistiska karriärister som tappat fokuset på de viktiga värdena i livet, och så vidare och så vidare. Den som är född och uppvuxen i Stockholm, eller bott här en längre tid, har oftast svårt att känna igen sig i dessa beskrivningar, och alltsom oftast är de också formulerade av någon som senast besökte Stockholm som hastigast under vattenfestivalen 1995.

”I arbetslivet, nöjeslivet och i det egna hemmet vill vi att saker och ting ska hålla en viss standard”

Men en sak är kanske ändå sann om oss stockholmare: vi ställer ofta höga krav på tillvaron. I arbetslivet, nöjeslivet och i det egna hemmet vill vi att saker och ting ska hålla en viss standard. Den som inte anstränger sig vinner inte i slutändan. Detta gäller såklart långt i från alla som bor här, men attityden är vanlig.

Noggrant inspekterande av flyttstädning

Inom vårt område tycker vi det märks tydligt. Vad gäller flyttstädning är stockholmare kräsna. Det inspekteras noggrant och minsta fläck rapporteras och överklagas. För dem som väljer att sköta flyttstädningen själva kan det bli väldigt ansträngande och jobbigt att dels bemöta påståenden om att bostaden är helt ostädad, dels att komma överens om vilka åtgärder som ska vidtas.

panorama stockholm

Dessa konflikter resulterar inte sällan i att vi som städfirma får rycka in och städa en näst intill perfekt städad lägenhet, egentligen helt i onödan, på grund av övernitiskt inspekterande av de nya ägarna.

Perfektion förväntas

På ett sätt kan man ju också förstå de som klagar. Det är generellt höga krav på flyttstädning, krav som är svåra att möta för en lekman. En bostad som ska överlåtas måste vara grundligt rengjord från tak till golv; något som kan vara svårt att få till för någon som hellre vill ägna sig åt sin nya bostad och kanske har ont om tid. Samtidigt har den nya ägaren betalt dyra pengar för bostaden och förväntar sig att allt ska vara top notch. Att då ta fram sin empatiska sida och se genom fingrarna med lite damm bakom spisen sitter långt inne hos många.

Anlita proffs för att undvika konflikter och missförstånd

Den bästa lösningen för att slippa hamna i konflikter rörande flyttstädningen är att anlita en städfirma för jobbet. Anlitar du oss för en flyttstädning lämnar du över ansvaret till ett professionellt företag med utbildad personal, vilket tenderar att inge förtroende. Vet den nya ägaren att bostaden är professionellt städad behöver de inte anstränga sig för att hitta fel, och skulle de hitta saker att klaga på kan vi enkelt och kortfattat redogöra för hur vi har gått till väga och vad som ingår och inte i en flyttstädning. Finns det fog för klagomålen städar vi naturligtvis om lägenheten utan extra kostnad, men oftast brukar det räcka med lite resonerande.

För att undvika missförstånd håller vi oss alltid till det standardavtal för flyttstädning som tagits fram av mäklarsamfundet. Där listas alla punkter som bör ingå i en flyttstädning. Läs gärna igenom det och jämför med våra punkter för basstädning. Har du ytterligare önskemål, som till exempel rengöring av vattenlås, trädgårds-, garage- eller förrådsstädning kan du naturligtvis få det som tillval. Kontakta oss idag så hjälper vi dig!

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
13 Mar 2018