Rengöra badkar | Olika metoder för rengöring av badkaret

I denna artikel går vi igenom två olika metoder för att rengöra badkar. Båda är effektivt och ger ett snyggt och fräscht resultat.

Badar du ofta i ditt badkar?

Finns det någonting som är så tilltalande som att krypa ner i ett hett bad, läsa en god bok och känna hur skummet omfamnar kroppen? I synnerhet då det är kallt ute. Badkaret är en lyx som ska användas, särskilt i vår tid då tempot är alltmer uppskruvat, då vi är mer stressade än någonsin och då badet ofta blir den ventil vi behöver för att kunna andas ut efter en dag på jobbet. Njut av lyxen ditt badkar ger - men se till att det är rent innan du kliver ner i detsamma.

Där har vi det stora problemet hos många. Man kliver ner i sitt badkar i syfte att må bättre, få lite lugn och ro, lite egentid och för att på köpet bli ren - men badkaret är i sig så smutsigt att det i många fall är direkt ohygieniskt. Skärskådar du ditt eget badkar lite mer noggrant så kommer du förmodligen se spår av kalk, avlagringar, gula fettränder och annan smuts över hela emaljen. Inte så mysigt, eller hur? Är det då svårt att få bort all denna smuts? Lyckligtvis inte!

Det är viktigt att rengöra badkar ordentligt.

Olika metoder för att rengöra sitt badkar

Vi tänkte visa två stycken bergsäkra metoder för hur du kan rengöra ditt badkar. Det fina är att båda dessa metoder går ut på att använda saker som redan finns i ditt hem och som du - om inte - kan köpa för en billig penning på i din lokala livsmedelsbutik. Miljövänligt, enkelt och väldigt, väldigt effektivt. Vi börjar med den första:

Du behöver: Ättika - 24% - sprayflaska, vatten, en tvättsvamp och en trasa.

Så gör du: Börja med att blanda vatten och ättika i en sprayflaska. Spruta därefter över hela badkaret och låt blandningen dra in och verka under någon halvtimme. Då denna tid förflutit så gnuggar du rent med tvättsvampen och rengör med trasan. Den här metoden kan även användas på kakel och klinkers. Men, var dock lite försiktig om du har mjuka fogar då ättika kan skada sådana.

Andra metoden - du behöver: Grapefrukt (eller lime) och salt.

Så gör du: Skär en grapefrukt (eller en lime) i två delar och salta båda dessa halvor. Därefter är det bara att sätta igång och gnugga badkaret rent. Avsluta med att skölja med vatten. Den här metoden fungerar exceptionellt bra för att ta bort de gula ränder som ofta syns i emaljen.

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
23 Nov 2017