Rengöra dusch | Tips för effektiv rengöring

Att rengöra sin dusch noggrant är viktigt. Här får du tips på hur du kan göra det - snabbt, effektivt och utan några kemikalier.

Håll din dusch fräsch

Ett område i hemmet som används dagligen är duschen. Tyvärr så matchar sällan städningen av duschen den frekventa användningen och många städar - helt enkelt - både för lite och på fel sätt. Det talande i detta är att många tänker att duschen blir ren av sig själv. Man använder varmt vatten och man använder tvål; två ingredienser som tillsammans gör att man blir av med smuts.

Men, där handlar det om smuts på kroppen - inte på kakel, fogar och som fastnat på golvet. Den typen av smuts förvärras istället av exempelvis tvål där resterna fastnar på golv och väggar, hårdnar och därmed också blir svårare att ta bort. Till detta ska vi lägga till att exempelvis fett och mögel trivs utmärkt i varma utrymmen och att duschen är exakt det typ av område där dessa element kan frodas.

Således så är det första steget att inse att duschen behöver städas och att man måste göra detta med regelbundna intervaller. Håller man efter lite grann hela tiden så slipper man se duschen i fråga bli smutsig, man slipper se att kaklet intar en gulare nyans och man slipper känna sig ofräsch då man vistas därinne. Lyckligtvis så är det inte så svårt att rengöra en dusch och det krävs inte alls så stor ansträngning som många verkar tro.

Rengöra dusch är viktigt

Tips för att rengöra din dusch

Det fina med vårt tips är att det endast kräver två stycken ingredienser - och att du förmodligen redan har dessa stående i ditt hem. Vi ska nämligen visa hur du slipper använda en massa kemikalier och dyra produkter i form av rengöringsmedel. Du kan få din dusch ren - betydligt renare! - genom vårt knep. Ett knep som ser ut som följer:

Du behöver: Ättika, diskmedel, sprayflaska och vatten. har du inte ättika så fungerar även vinäger bra.

Så här gör du:

  1. Värm upp till dess att det är fingervarmt.
  2. Blanda i 250 milliliter diskmedel i sprayflaskan (använd gärna en tratt) och fyll på med ättikan.
  3. Förslut sprayflaskan och skaka om rejält. Det ska blandas.
  4. Spruta rengöringsmedlet på väggarna, på golvet, på munstycket och på alla andra områden som är smutsiga i din dusch.
  5. Här kan du ta det lugnt i ungefär 30 minuter. Unna dig en kopp kaffe medan din blandning får dra in och verka.
  6. Spola av duschen med kallt vatten och gnugga med en svamp efteråt. Här kommer du att se at det gulnande kaklet plötsligt blir skinande vitt igen och du kommer att kunna spegla dig i duschmunstycket.

 

Tänk dock på att vara försiktig om du har gummilister och mjuka fogar. Ättika kan vara frätande på sådana. Var även beredd på att det kommer att lukta ganska fränt av ättikan. Detta under en kortare tid.

Gör det till en vana att spraya duschen med din blandning. Ett tips är att du har den stående i nära anslutning och att du kan avsluta din dusch med att spraya väggarna efteråt. Det går snabbt att återvända efter en halvtimme för att spola med kallt vatten.

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
23 Nov 2017