Så förbereder du bäst inför en flyttstädning

Om du har bestämt dig för att för att beställa flyttstädning i Stockholm och vill vara säker på att allt ska hinnas med på den tid som har avtalats är det viktigt att du ger städarna rätt förutsättningar för att kunna göra sitt jobb. Här kommer några tips som underlättar jobbet för städpersonalen och ser till att allt är färdigt till slutbesiktningen.

Se till att allt är tömt

Steg nummer ett är givetvis att allt ska vara helt tömt för att städarna ska kunna arbeta. Det går inte att utföra en ordentlig flyttstädning om dina möbler eller kartonger fortfarande står kvar i bostaden.

Skulle det vara så att du måste genomföra både flytt och flyttstädning på samma dag är det bäst att boka in flytten tidigare på morgonen och städningen på eftermiddagen om möjligt. Annars kan ni försöka koordinera det så att du ställer in de sista sakerna i ett rum så att städpersonalen kan komma åt att städa alla andra utrymmen först och sen tar det sista rummet när det är tomt.

Lådor, skåp och garderober måste även de vara helt tomma för att dina städare ska kunna göra jobbet perfekt. Kylen och frysen bör helst tömmas dagen innan så att du kan stänga av dem, låta frost och isrester smälta bort och rinna ut i en behållare. Annars är det svårt att rengöra dem ordentligt.

Laga hål och andra skador

Innan städningen sätter igång bör du även se till att laga eventuella hål i väggarna eller skador på golven. Med fördel görs detta några dagar i förväg. Tavlor och annat som hänger på väggen kan du ta ner innan själva flytten sätter igång. Det är nämligen viktigt att spackelmassor och färg torkar ordentligt så att det är möjligt att rengöra väggarna. Det ingår nämligen i en flyttstädning att man dammtorkar väggarna och skulle det då finnas fuktig färg eller igenspacklade hål som inte har torkat blir resultatet inte bra. Det finns risk för att man får dammrester som fastnar så att man måste göra om hela jobbet.

För att sammanfatta det kort: Se till att hela bostaden är tömd och att allt småfix är gjort innan städningen sätter igång. Så kan din städpersonal arbeta snabbt och effektivt och du kan vara säker på att flyttstädningen blir godkänd.

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
20 Sep 2017