Rengöra duschkabin

Är det nödvändigt att rengöra en duschkabin regelbundet? Ja, det är det definitivt och här får du tips om hur du gör det på bästa vis. 

Rengör din duschkabin regelbundet 

Då det kommer till duschen och städning av detta område så kan man generellt sett säga att den sker lite för sällan hos de flesta av oss. Något som till stor del grundar sig i att man anser att duschen blir ren ändå - man spolar ju trots allt vatten och man gör så nästan dagligen. Det invaggar oss i en slags falskhet. Faktum är att just duschen nästan behöver mer omsorg än vad andra områden i hemmet gör.

Det heta, fuktiga området är nämligen väldigt tilltalande för bakterier av alla slag, för mögel och för andra otrevligheter. Dessutom så brukar fettfläckar vara vanligt förekommande. Har du inte städat din dusch på länge så kan du säkerligen se att dina kakelplattor börjat få en gulare typ av nyans som en följd av detta. Även avlagringar och kalk är vanligt att se om man skärskådar sin dusch lite mer ingående.

Det första steget är således att inse att duschen behöver städas. Det andra steget - det är att hitta riskområdena och ge dessa lite mer omsorg än övriga delar av duschen. Det tydligaste exemplet på detta är om du har en duschkabin och hur du ska få denna ren.

Glöm inte att rengöra din duschkabin regelbundet

Så kan du rengöra din duschkabin på ett smidigt sätt

Det hela är lyckligtvis inte så svårt som man kanske kan tro. Åtminstone inte om man följer vårt tips. Vi visar först på hur du kan lyckas få din duschkabin av glas ren och därefter ger vi ett enkelt tips i hur din kabin av plast blir rengjord.

  • Börja med att ta tvättmedel och häll sådant i en bunke. Fyll på med vatten och blanda. Målet är att få en pasta; du ska alltså ha mer tvättmedel än vatten. Se till att använda handskar!
  • Applicera pastan över glaset i din duschkabin. Prova först på ett område långt ner - en del glas är svagare och reagerar sämre på denna metod. Gnugga in ordentligt med en svamp och låt det stå och dra i ungefär tjugo minuter.
  • Spola av med varmt vatten och avsluta genom att dra en fönsterskrapa längs glaset. dra uppifrån och ned och se till att du har viss överlappning för att undvika vita streck på glasytan.
  • Fyll lite vinäger och vatten i en sprayflaska och spruta denna blandning över glaset. Skölj med kallt vatten och torka rent.

 

För att rengöra en duschkabin av plast så rekommenderar vi att du värmer lite vinäger - 250 milliliter ungefär -  i en kastrull och att du häller detta i en sprayflaska. Fyll därefter på med lika mycket diskmedel och skaka om rejält. Detta hemmagjorda rengöringsmedel sprutar du sedan över duschkabinen, låter det stå i ungefär en halvtimme och därefter så gnuggar du ytan med en svamp. Som avslutning så spolar du kallt vatten över hela området. Klart!

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
19 Jan 2021