Flyttstädning av tomt och garage

I ett överlåtelseavtal ingår flyttstädning oftast som en obligatorisk punkt. Flyttstädningen ses alltså som en integrerad del av överlåtelsen och att skippa flyttstädningen eller slarva med den innebär att man bryter överenskommelsen med köparen.

”En flyttstädning av en villa är ett stort projekt, och det är en bra idé att vara ute i god tid. Dessutom är det inte bara själva huset som ska städas”

Därför är det mycket viktigt att man i god tid innan en flytt tar reda på hur en flyttstädning går till och vad som förväntas ingå. Gör man inte det är risken stor att man hamnar i dispyt med den nya ägaren och kanske måste göra om städningen, alternativt betala för en städfirma. En flyttstädning av en villa är ett stort projekt, och det är en bra idé att vara ute i god tid. Dessutom är det inte bara själva huset som ska städas.

Hela fastigheten

Du överlåter antagligen hela fastigheten, och i fastigheten ingår även trädgård samt eventuella uthus och garage. Även här måste det städas. Uthus och garage måste tömmas från lösa föremål, som ska köras bort om inget annat överenskommits med nya ägarna. Golv och väggar måste rengöras. Ett garage är ofta hårt nedsmutsat, det kan behöva rengöras grundligt.

Håll trädgården i trim

Trädgården ingår i fastigheten, och utifrån årstiden är det olika mycket underhåll som krävs för att kunna överlämna den i godtagbart skick. Om du säljer huset i juni när allt grönskar och gräsmattan är välklippt kan du inte bara låta trädgården förfalla när fastigheten väl är såld. Du är skyldig att underhålla och se efter trädgården på samma sätt som om du skulle bott kvar i huset. Vanligt sunt förnuft egentligen, men många slarvar med detta.

tomt till villa i stockholm

Är det vinter bör du skotta undan snö och sanda stigar och uppfarter, återigen på samma sätt som om du skulle bo kvar i huset. Sedan är det klart att alla årstider gör sitt med en trädgård, och att kräva perfektion av en trädgård eller en altan kan ingen göra. Men det ska se någorlunda snyggt och prydligt ut.

Så flyttstädar du garaget

Ofta har man en massa bråte förvarat i garaget, så börja gärna rensa redan när det står klart att du ska sälja huset. Om du slänger skräp och städar av garaget har du sedan en utmärkt yta att förvara flyttkartonger på allteftersom du packar.

Vad gäller rengöring så måste fläckar som går att tas bort, tas bort. Ingen kan kräva att ett garage är helt fläckfritt på samma sätt som inne i ett hus. Finns spår efter exempelvis däck eller tappade verktyg är det köparens plikt att se detta vid besiktningen, eftersom de rimligtvis inte kan förväntas tas bort. Det viktigaste är att garaget är tomt, avsopat och avsköljt, samt att fönster etc är hela.

Tomt och garage som tillval om du anlitar städhjälp

När du anlitar oss för flyttstädning ingår inte städning av garage och trädgård i grundpaketet, utan det måste beställas separat och i god tid innan städdagen. Kontakta oss eller besök vår hemsida om du vill veta mer om vad som ingår i en normal flyttstädning.

Tips för dig som lätt glömmer

Behöver man städa balkongen?

Vanliga missar vid flyttstädning

Checklista inför flytt

 

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
19 Mar 2018