Vanliga missar vid flyttstädning | Besiktning

När man flyttar ur en andrahandsbostad finns risken att man blir ersättningsskyldig om man slarvar med städningen. Här är några av de vanligaste missarna.

Ett av de vanligaste klagomålen när man flyttar  är just flyttstädningen. Vad en flyttstädning innebär råder det ofta missuppfattningar kring, många inser inte hur pass omfattande kraven är. Här är några av de vanligaste misstagen som privatpersoner som inte anlitat professionell hjälp gör när de ska flyttstäda:

  • Rengöring av spisen på ovan och undersidan samt väggen. Att bara torka av spisplattorna är långt ifrån tillräckligt. Dra ut spisen och torka av på alla sidor av den och även väggen bakom. Ta gärna ordentligt med diskmedel bakom spisen, eftersom det ofta hamnar mycket fett där.
  • Torka av hyllor och köksskåp, både på in- och utsidan. Många slarvar med detta. Plocka ut allt innehåll och torka hyllor, lådor och sidor. Glöm inte att torka även ovanför och under skåpet om detta är möjligt.
  • Putsa samtliga fönster på insidan, utsidan samt mellan glasen. Många känner sig nöjda och glada när in- och utsidan på fönstren är tvättade och fina, men man bör inte glömma att putsa även mellan glasen. Hur man gör för att få isär fönstren? I de flesta fall finns en skruv som kan lossas för att man ska komma åt mellan glasen.
  • Elementen är lätta att missa vid en flyttstädning. Det är viktigt att rengöra bakom elementen, där det ofta samlas stora mängder damm. Glöm inte att stänga av elementen innan du städar så att du inte bränner dig.
  • Rören i badrummet. Rören liksom bara finns där och blir osynliga och många missar därför att rengöra dem. Rör från badkar, dusch, handfat, toalett med mera kan ofta samla en del smuts som behöver tvättas bort.
  • Glöm inte att rensa golvbrunnen i badrummet. Detta uppdrag hör inte till de populäraste, då det kan upplevas som illaluktande och äckligt. Men att städa golvbrunnen är en nödvändighet vid varje flyttstädning. Handskar rekommenderas vid rengöringen. Man bör också undvika att använda frätande rengöringsmedel. Kaustiksoda och liknande kan orsaka skador på bland annat plaströr och packningar.
  • Rengör taket från fläckar och damm. Här är det bra att använda en fuktig trasa, med en sådan är det lättare att få upp dammet. När du rengör tapeter – ta det försiktigt med vatten. Om du blöter ned tapeterna för mycket så riskerar du att förstöra dessa.

Läs också:

Missad flyttstädning kan bli kostsam

När ska man boka flyttstädning?

 

 

Trygg och punktlig flyttstädning i Stockholm.
5 Sep 2018