Flyttstädning kök | Så städar vi ditt kök

Här kan du läsa om vad vi gör och inte gör i köket i samband med en flyttstädning.

Köket är en av de platser i ett hem som får utstå mest slitage och nedsmutsning. Daglig matlagning morgon och kväll med os och stänk sätter sina spår, liksom frukostar, luncher och middagar med både små och stora barn. Detta ställer så klart stora krav på flyttstädningen, som i så stor utsträckning som möjligt ska återställa köket i någon form av nyskick i väntan på sina nya ägare. Ett hårt slitet kök är naturligtvis inget man kan åtgärda med en flyttstädning, men faktum är att ett välstädat kök ger ett väldigt trevligt intryck, även om det har några år på nacken.

Vad ingår inte i en köksstädning?

Innan du flyttar ut och släpper in oss för att flyttstäda din bostad måste du dock ta itu med några saker själv. När vi utför flyttstädningar förhåller vi oss till det standardavtal som utarbetats av Mäklarsamfundet, och som så gott som alla städfirmor i Sverige går efter. Vill du göra tillägg till detta standardavtal går det dock så klart bra.

Golv, väggar och kvarlämnade möbler

Vi tvättar inte golv och väggar. Dessa är vanligtvis efter år av användning ganska märkta av fett och matspill. Synliga fläckar tar vi givetvis bort, köket ska inte ge ett smutsigt intryck. Men du måste själv tvätta väggarna och taket om de är täckta av fett och damm. Detta görs bäst med lite vinäger utspädd i varmt vatten och en bra mikrofiberduk.

Om du har möbler som stolar och bord, eller lampor som du tänker lämna kvar i köket till nästa ägare måste du själv rengöra dessa. I flyttstädningen ingår bara det som räknas till lägenhetens standardutrustning. Kanske har du gjort upp med ägarna om att möbler och annat lämnas kvar i befintligt skick, men det kan ändå vara en trevlig gest att göra rent dem om de är tydligt nedsmutsade. Tänk också gärna på att ställa upp stolar och liknande på bord, så underlättar du för oss när vi städar köket.

Vattenlåset

Vattenlåset under diskhon måste du rensa och rengöra själv om behov föreligger. Har du inget problem med avrinningen av vatten är det normalt inget du måste göra, men rinner vattnet ner långsamt kan du behöva skruva av vattenlåset och rensa det. Var noga med att ha en hink under vattenlåset när du skruvar av det, annars risker du att ansamlat vatten rinner ner på skåpgolvet.

Bakom diskmaskinen

Vi rengör diskmaskinen både in- och utvändigt, men vi drar inte ut den och rengör bakom, så om du vill ha städat där måste du göra det själv innan du flyttar ut. Detta är vanligtvis ingen plats som är utsatt för särskilt mycket nedsmutsning, men om du vet att ytan bakom diskmaskinen är smutsig bör du rengöra där.

Glöm inte att frosta av frysen!

Vidare måste du även frosta av frysen så att vi kan rengöra den invändigt och sedan sätta igång den för den nya ägaren. Detta tar ju vanligtvis en eller ett par dygn, så börja inte för sent!

Hårt smutsade golv

Om golven är väldigt nedsmutsade, till den grad att det krävs en skurmaskin, är det normalt inget vi gör. Däremot kan du föranmäla detta och vi tar då med oss de erforderliga verktygen för att städa, dock mot en extra avgift.

Om du inte hinner

Om du känner att allt detta blir för mycket i flyttstressen, så kontakta oss så skräddarsyr vi din flyttstädning efter dina behov och önskemål. Lycka till med flytten!

Mer läsning: Städa köket

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
28 Feb 2018