Hur lång tid tar det att flyttstäda 50 kvm?

Hur lång tid tar det att flyttstäda 50 kvm?

Att genomföra en flyttstädning i samband med att man flyttar ut ur en bostad är obligatoriskt. Om man inte gör detta - eller om man fuskar sig igenom den - så kan man tvingas betala ett vite till den person som står redo att flytta in. Frågan är hur lång tid det tar att flyttstäda?

Hur lång tid en flyttstädning tar beror på flera faktorer

Allt är relativt och detta gäller i allra högsta grad för en flyttstädning. Hur lång tid det tar beror på en rad olika faktorer: hur stor är bostaden, hur ser den ut gällande planlösning och hur pass smutsig är den? Det man ska vara medveten om är att en flyttstädning är ett stort projekt. Allt i bostaden ska städas och rengöras. Något som inkluderar exempelvis spis, ugn, vitvaror, fönster, avlopp och toalett. Detta utöver alla ytskikt.

Det gör att många privatpersoner ganska snart blir varse om att man kanske inte riktigt planerat rätt rent tidsmässigt. Det man tror sig kunna klara av på några timmar förvandlas till ett heldagsjobb. Att en flyttstädning dessutom sker i slutet av en flytt - då man är urlakad både fysiskt och mentalt - gör det ännu svårare. Man blir frustrerad och i och med detta så börjar man även ta genvägar. Något som alltså kan straffa sig rent ekonomiskt.

Hur mycket tid bör man då avsätta för att hinna med att, grundligt, städa ur en lägenhet på 50 kvm?

I snitt så brukar en flyttstädning ta ungefär mellan 5-8 timmar. Ska du städa en bostad på 50 kvm så kan du räkna med att hamna i botten av detta snitt och där åtminstone fem timmar är en lämplig tid att räkna på.

Det kan ta längre tid - och det kan går fortare: allt beror på hur pass hårt smutsad bostaden är. Minst fem timmar är bra att räkna med - och det är då fem timmar av hårt jobb också.

lägenhet 50 kvm

Professionell flyttstädning - så mycket kostar det

Det finns en annan utväg och det är att ta professionell hjälp med flyttstädning. I och med att den tjänsten räknas som en hushållsnära sådan så kan man idag använda rut-avdraget. Konkret så innebär detta att du som privatperson kan dra av halva kostnaden för arbete på din deklaration och där beloppet motsvarande detta redan är draget på fakturan du erhåller.

Det är ett bra sätt att ge sig själv lite mer positiva vibbar i samband med att man flyttar. Man får en trygghet i att man kan fokusera på att flytta in i den nya bostaden utan något som distraherar och man får en trygghet i att man kan lämna över bostaden utan risk för negativ återkoppling från de nya ägarna. Skulle en sådan ske så kommer städfirman att åtgärda problemet inom ramarna för den garanti som finns.

Vad kostar då en flyttstädning av 50 kvm? I genomsnitt - alla städföretag har olika priser - så ligger kostnaden någonstans mellan 1500-2000 kronor för en mindre lägenhet. Det kan verkligen löna sig att utnyttja den möjligheten.


Andra liknande artiklar

Homestyling - enkla tips för lägenhet och villa

Hur får man bort mal från garderoben?

Rengöra kakelfogar - en guide

 

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
15 Feb 2021