Rengöra diskbänk och diskho

Tips på hur man ska rengöra diskbänk och diskho

Vilket ställe i köket är det som du torkar och rengör mest frekvent? För många så är det diskbänken och diskhon som oftast torkas av.

Gemensamt dock är att många sällan lyckas få området skinande rent och där samma sak gäller för diskhon. Med våra enkla tips kan du rengöra diskbänk och diskho på ett väldigt tilltalande sätt.

Diskbänken och övriga arbetsytor i köket bidrar till det totala intrycket i köket. Har man ordning och reda på sina bänkskivor och där man håller efter sig på diskbänken så kommer besökare att uppleva köket som rent, inbjudande och fräscht. Utöver detta så kommer man själv också att trivas betydligt bättre och tycka att matlagningen blir både enklare och mer inspirerande.

rengöra diskbänk och diskho

Frågan är hur man ska göra för att få en diskbänk som verkligen skiner och som gör det utan att den, så att säga, blir flammig eller har en massa gula fläckar över ytan? Vi ger tre stycken tips på detta och där du heller inte behöver springa ner till affären för att köpa en massa dyra produkter. Det finns goda möjligheter att du har alla ingredienser hemma redan.

Tips ett - Vinäger och diskmedel.

Så här gör du.

Häll lite diskmedel på diskbänken och spill därefter på med lite vinäger. Ta en trasa - en mjuk sådan - och sätt igång att gnugga. Ett enkelt, men ack så effektivt, sätt att få diskbänken att skina. Fungerar även i diskhon.

Tips två - ättika och bikarbonat.

Så här gör du:

Blanda en matsked bikarbonat med lite ättika. Fyll sedan på med två deciliter vatten och rör om med en sked. Häll ut blandningen över diskbänken och låt den dra in i några minuter. Ta din diskborste och börja gnugga och rengöra ytan innan du slutligen torkar av med en trasa. Klart!

Tips tre - Ättika och Vatten.

Så här gör du:

Ta en vanlig sprayflaska och fyll den till hälften med vatten och till hälften med ättika. Skaka om och spraya sedan ditt nya rengöringsmedel över diskbänken. Torka av med en fuktig trasa. Det här är ett tips som även fungerar bra på exempelvis kakel och på fogarna. Du kan med fördel även ha en flaska med denna lösning stående i duschen och göra det till en vana att spraya över kaklet i samband med att du duschar. Detta tar bort missfärgningar och angrepp från exempelvis mögel.

Andra liknande artiklar

Bli av med pälsängrar | Handfasta tips

Rengöra korkmatta - Skötsel av linoleumgolv

Behöver jag städa balkongen vid flytt?

Vi genomför grundlig flyttstädning med RUT-avdrag och kvalitetsgaranti.
16 Mar 2021